DEGA Spółka
Akcyjna
Przedsiębiorstwo DEGA zaistniało na rynku przetwórstwa spożywczego w listopadzie 1992 roku. Zarząd firmy DEGA SA to Andrzej Borowski - Prezes firmy oraz Stanisław Obławski - V-ce Prezes. Siedziba firmy mieści się w Karnieszewicach, koło Koszalina. Obecnie zatrudniamy ok. 290 osób.
Zajmujemy się produkcją sałatek majonezowych: warzywnych, mięsnych i śledziowych oraz przetworów rybnych: konserw, galaret, ryb w zalewach i w sosach greckich, a także past kanapkowych- rybnych i warzywnych. Nasze portfolio to ponad 200 produktów w różnych opakowaniach. Produkty te zostały bardzo szybko docenione przez konsumentów znajdując trwałe miejsce w ofercie sprzedaży sklepów w całym kraju.
Dzięki konsekwentnie realizowanej polityce rozwoju od 2004 roku jesteśmy przedsiębiorstwem, które spełniło warunki niezbędne do konkurowania na rynku Unii Europejskiej. Corocznie przechodzimy pomyślnie kolejne audyty certyfikujące potwierdzające wdrożony i stosowany Zintegrowany System Zarządzania jakością na zgodność z wymaganiami standardów IFS Food i BRC Food Safety.
(zobacz cerfyfikaty).
Uzyskaliśmy również pozytywny wynik audytu MSC (Marine Stewardship Coucil) - otrzymując tym samym certyfikat międzynarodowego zrównoważonego rybołówstwa. Uzyskane certyfikaty gwarantują naszym Klientom bezpieczne wyroby, o stałej, powtarzalnej, najwyższej jakości.